Нідерландські винищувачі перехопили три літаки РФ біля кордонів Польщі

Вівторок, 14 лютого 2023, 09:34

Нідерландські винищувачі F-35 піднялися на перехоплення трьох військових літаків РФ, які наблизилися до кордонів Польщі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

Міністерство оборони Нідерландів повідомило, що два нідерландські винищувачі F-35 здійснили перехоплення поблизу Польщі.

Це було пов'язано з тим, що невідомі на той момент машини наблизилися до зони повітряної ідентифікації. Було введено в дію оповіщення швидкого реагування.

"Після ідентифікації з'ясувалося, що це були три літаки: російський Іл-20М у супроводі двох винищувачів СУ-27. Нідерландські F-35 супроводжували колону на відстані і передали ескорт партнерам з НАТО", - йдеться у повідомленні міністерства.

Потім за російськими літаками над Балтійським морем стежили німецькі винищувачі. Як повідомлялося, російські літаки летіли без транспондера і плану польоту.

Пресофіцер Оперативного командування Збройних сил Польщі капітан Ева Злотниця повідомила, що російські літаки перебували в міжнародному просторі і не порушували кордонів НАТО.

Вісім нідерландських винищувачів F-35 дислокуються в Польщі, чотири з них несуть бойове чергування з авіабази Мальборк.

У 2022 році літаки НАТО здійснили 570 вильотів в Європі для перехоплення російських військових літаків, що наближалися до повітряного простору альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: