Довіра німців до Бундесверу знизилась до рекордного рівня

Четвер, 2 лютого 2023, 20:12

Майже через рік після початку війни РФ проти України більше німців, ніж будь-коли за останні 25 років, мають сумніви щодо своєї армії.

Про це свідчать результати опитування Infratest Dimap на замовлення ARD і WELT, повідомляє "Європейська правда".

Лише 35% опитаних заявили, що довіряють Бундесверу в цілому "дуже сильно" або "сильно". Цей показник є рекордно низьким за останні 25 років.

Вперше питання про Бундесвер були поставлені в опитуванні в 1998 році.

У ході війни та суперечок навколо поставок німецької зброї в Україну стали очевидними нові недоліки в оснащенні та системі закупівель Бундесверу, а також критика на адресу Крістіне Ламбрехт, яка обіймала посаду міністра оборони з кінця 2021 року до середини січня цього року.

Відтак більшість (54%) німців зараз "мало" або "зовсім не вірять" у те, що "Бундесвер і його союзники можуть відбити можливий напад на територію НАТО"; 38% ставляться до нього більш позитивно.

Крім того, 85% не вірять, що нинішнє оснащення Бундесверу є достатнім для виконання його місії. А 60% не впевнені, що Бундесвер буде діяти "належним чином проти правоекстремістських ідей у своїх лавах".

Як повідомлялося, лідер головної опозиційної партії Німеччини – Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц вважає, що канцлер Олаф Шольц недостатньо оперативно реагував на виклики, пов’язані зі станом Бундесверу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: