Поспішні заяви лише затримають надання літаків Україні - прем’єр Нідерландів

Понеділок, 20 лютого 2023, 11:42

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте вважає правильним вирішувати питання надання літаків Україні або навчання пілотів без привернення зайвої уваги.

Про це він сказав в інтерв’ю "Європейській правді".

"Поспішні заяви з цього питання призведуть до реакції моїх колег з США, Німеччини чи інших, які можуть бути не згодні зі мною, і тоді знадобиться ще більше часу, щоб досягти домовленості. Краще зберігати тишу, доки рішення не буде остаточно ухвалене", - сказав Рютте.

Він підтвердив, що під час візиту до Києва обговорював з президентом Володимиром Зеленським надання винищувачів F-16.

"Ми не повинні допустити прямого конфлікту НАТО і Росії, тому мусимо рухатися обережно. Так само як було, коли ми спочатку почали постачання Україні Panzerhaubitze 2000, потім пішли Leopard 2. Крім того, ми тут не одні, ми повинні робити це в коаліції. Зараз американці кажуть, що не бажають постачати F-16 – а вони, як виробники, мають дати нам дозвіл на постачання. Тому ми спочатку обговорюємо це між собою", - сказав він.

Нагадаємо, французький міністр збройних сил Себастьєн Лекорню заявив, що в питанні навчання українських пілотів на західних винищувачах у Франції "нічого не виключено".

Читайте також: Допомога найвищого рівня: на які військові літаки може розраховувати Україна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: