ЄС виділяє понад 17 млн євро на проєкт цифрової трансформації для України

Понеділок, 20 лютого 2023, 16:48

Європейський Союз розпочинає проєкт "Цифрова трансформація для України" (DT4UA), в межах якого виділяє 17,4 мільйона євро допомоги.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило Міністерство цифрової трансформації.

Фінансування в межах проєкту буде скероване на чотири напрямки: розвиток цифрових послуг та застосунку "Дія"; вдосконалення обміну даними між реєстрами та держустановами; розвиток інфраструктури електронної ідентифікації відповідно до регламенту ЄС eIDAS; і розвиток системи електронного управління, що дозволить прозоро розглядати кримінальні справи.

Проєкт DT4UA впроваджуватиме Мінцифри спільно з Естонською академією електронного управління. Вона вже раніше долучалась до втілення проєктів з електронного врядування та кібербезпеки в Україні.

Як вказує міністерство цифрової трансформації, на відповідний напрям з 2016 року Європейський Союз загалом виділив понад 51 мільйон євро.

Нагадаємо, в межах зближення з Європейським Союзом Україна прагне долучитись до так званого цифрового безвізу – тобто інтеграцію в цифровий ринок ЄС.

У грудні 2022 року Верховна рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементацію законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації.

Більше про значення "цифрового безвізу" для України читайте у статті: Що дасть Україні інтеграція у цифровий простір ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: