Польські Leopard перші або одні з перших потраплять до України – Моравецький

Четвер, 23 лютого 2023, 17:56

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна буде першою або однією з перших, хто передасть Україні танки Leopard.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє TVN24.

Моравецький у четвер відвідав Копенгаген, де зустрівся з головою уряду Данії Метте Фредеріксен. Серед тем розмови була співпраця у сфері безпеки в контексті російської агресії.

Під час спільної пресконференції Моравецький нагадав, що Польща сформувала численні коаліції в рамках НАТО та Європейського Союзу для підтримки України у відсічі російському агресору. Однією з них є танкова коаліція, в рамках якої західні країни передадуть Україні танки Leopard.

"Наразі багато українських солдатів проходять підготовку в Польщі саме для керування цими танками. Польща, напевно, буде першою, і, безумовно, однією з перших країн, яка передасть Україні танки Leopard" - сказав глава польського уряду.

Прем'єр-міністр підкреслив свою вдячність данській колезі за її декларації та вчинки у сфері підтримки України та стабілізації міжнародної ситуації, включаючи її рішення про передачу Україні гаубиць CAESAR.

"Мета війни в Україні для нас і для НАТО дуже зрозуміла. Вона полягає в тому, щоб підтримати Україну, щоб вона змогла перемогти в цій війні. Захід повинен зробити все, що в його силах, щоб забезпечити досягнення цієї мети. Через нашу співпрацю ми максимально підтримуємо Україну і робимо свій внесок", - сказав глава польського уряду.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що танки Leopard 2, а також 60 інших модернізованих танків Т-72, які Польща планує передати, можуть потрапити до України упродовж місяця-двох.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: