Зеленський не зустрівся б із Путіним у Туреччині: це не та людина, нема з ким говорити

П'ятниця, 24 лютого 2023, 18:55

Президент Володимир Зеленський констатував, що не прийняв би пропозицію турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана зустрітися за одним столом переговорів з Владіміром Путіним для врегулювання війни.

Про це він сказав у п’ятницю на пресконференції з нагоди річниці повномасштабного вторгнення в Україну, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Глава держави підкреслив, що Ердоган "зробив кілька важливих речей для України", згадавши, серед іншого, укладання "зернової угоди" та визволення військовополонених захисників "Азовсталі".

"Він знає мою позицію щодо того, що ви сказали. Я не сприймаю це. Він знає мою позицію, я звертався до нього, ми говорили про це ще до війни. Я йому говорив: посадіть Путіна за стіл перемовин, не можна допустити ризику повномасштабної війни. Він не зміг тоді це зробити. І не тільки він – він потужний, він не зміг. А зараз він вважає, що може. А зараз – ми не можемо. Це вже не та людина. Там нема з ким говорити", – констатував президент.

Нагадаємо, 30 вересня 2022 року президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не вестиме переговори з Росією, поки президентом Російської Федерації є Владімір Путін, і підписав відповідний указ, де констатував неможливість відповідних переговорів.

Натомість західні союзники України вважають, що Київ і Москва будуть змушені в певний момент почати переговори, оскільки жодна сторона не зможе досягти власних цілей військовим шляхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: