Україні зараз не потрібні винищувачі F-16 - Байден

Субота, 25 лютого 2023, 08:46

Президент США Джо Байден "поки що" виключив можливість відправки сучасних американських винищувачів Україні, незважаючи на неодноразові публічні заклики президента України Володимира Зеленського.

Про це він сказав в інтерв'ю ABC News, пише "Європейська правда"

"Послухайте, ми надсилаємо йому те, що, на думку наших досвідчених військових, йому зараз потрібно. Йому потрібні танки, йому потрібна артилерія, йому потрібна протиповітряна оборона, в тому числі ще один HIMARS", - сказав Байден.

"Є речі, які йому потрібні зараз, і ми передаємо їх йому, щоб вони були в змозі досягти успіху цієї весни і цього літа, що переходить в осінь", - додав він.

На питання про те, чи потрібні зараз винищувачі, Байден відповів: "Ні, йому зараз не потрібні F-16".

Журналіст запитав, чи означає це, що Україна "ніколи" не отримає літаки, і Байден відповів, що неможливо точно знати, чого потребуватиме українська оборона в майбутньому, але "немає жодних підстав, на яких, на думку наших військових, можна було б обґрунтувати надання F-16 зараз".

"Я поки що виключаю це", - сказав Байден.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що ще три європейські країни, окрім Польщі, висловили готовність розпочати тренування українських пілотів на винищувачах F-16.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.