Боррель: "мирний план" Китаю щодо України не відрізняє агресора від жертви

Понеділок, 27 лютого 2023, 08:48

Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що пропозиції Китаю щодо припинення російської війни в Україні не є "мирним планом" і ставлять на один рівень агресора та жертву.

Про це він написав у своєму блозі на сайті Європейської служби зовнішніх дій, повідомляє "Європейська правда".

"Китай представив свій "позиційний документ" щодо політичного врегулювання. Він не є мирним планом і здебільшого повторює відомі китайські позиції, деякі з яких ми поділяємо, а деякі - ні. Звичайно, ми будемо його аналізувати, але вже зараз зрозуміло, що ключовою проблемою є те, що він не відрізняє агресора від жертви, ставлячи сторони на рівний рівень", - написав Боррель.

Він додав досягти миру необхідно, спираючись на резолюцію Генеральної асамблеї ООН та мирний план президента Володимира Зеленського.

"Російська війна і напруженість у відносинах між Китаєм і США розривають площину того, що ми часто називаємо "міжнародним порядком, заснованим на правилах. Але в той же час, переважна більшість країн все ще сподівається на те, що ООН знайде рішення", - написав Боррель.

Нагадаємо, президент США Джо Байден відкинув запропоновані Китаєм пропозиції щодо завершення війни в Україні, припустивши, що його реалізація піде лише на користь Росії.

Більше читайте тут: Китайська гра у мир: що означають для України рішення в річницю великої війни

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.