У Вільнюсі квіти біля знищеного в Україні російського танка спровокували сутичку

Понеділок, 27 лютого 2023, 16:04

У Вільнюсі декілька людей принесли квіти до виставленого там російського танка, знищеного Силами оборони України, в одному випадку це спровокувало сутичку, яку тепер розслідує поліція.

Про це повідомляє LRT, пише "Європейська правда".

Як відомо, Вільнюс - одна з чотирьох європейських столиць, куди до річниці повномасштабної війни привезли знищені російські танки як експонати. На вихідних до танка у Вільнюсі під’їхала BMW з номерним знаком "Мой мир", люди з неї поклали до танка гвоздики і запалили лампадку. 

 

Журналісти суспільного мовника поцікавились, чи можуть це розслідувати як порушення, оскільки це можна розцінювати як непряме схвалення війни РФ, і дізнались від правоохоронців про ще один інцидент - вранці під час ще одного покладання квітів до танка сталася сутичка, у якій чоловіка сильно вдарили так, що він впав на землю. Поки незрозуміло, чи штовхнули того, хто приніс квіти, чи перехожого, який обурився покладанням квітів. 

Вранці у понеділок усі принесені до танка квіти зникли, але невдовзі надійшло повідомлення, що дві пані принесли нові і у суперечках з присутніми намагалися виправдовувати Росію. 

Речник департаменту поліції Рамунас Матоніс повідомив LRT, що сутичку біля експоната розслідують, а також відкрите адміністративне провадження щодо осіб, які привезли гвоздики і лампадку - якщо буде встановлено, що при тому демонструвалася символіка нацистського, комуністичного чи інших авторитарних режимів, це підпадає під адміністративне правопорушення. Матоніс зазначив, що відеодоказів з цього місця вдосталь і поліція зможе ретельно розібратися у ситуації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: