Лідер правлячої партії Грузії запропонував Україні "покаятися у гріхах" після прохань щодо Саакашвілі

П'ятниця, 3 лютого 2023, 13:59

Лідер правлячої партії Грузії Іраклій Кобахідзе після критики України за ставлення до ув’язненого Міхеїла Саакашвілі заявив, що спершу Київ мав би "покаятися у гріхах", маючи на увазі те, що Саакашвілі тривалий час працював в Україні на державних посадах, коли у Грузії проти нього вже вели розслідування.

Про це повідомляє "Новости-Грузия", пише "Європейська правда".  

"Перш ніж представники української влади будуть про щось говорити, вони мають покаятися у старих гріхах, виправити нинішні злочини і лише потім переходити до чогось іншого", - заявив Кобахідзе на брифінгу.

Президентка Грузії про Саакашвілі: не думаю, що одна справа визначить наше майбутнє в ЄС

Він уточнив, що має на увазі те, що Україна "роками утримувала у себе в країні злочинця Саакашвілі" та що буцімто в Україні досі "близько десятка видатних злочинців, у тому числі причетні до тортур і схожих злочинів", які у Грузії вже засуджені. "Більш того, дехто з цих злочинців обіймає дуже високі посади в українській владі і вони заслали до нас Міхеїла Саакашвілі", - заявив Кобахідзе, не називаючи прізвищ. 

Нагадаємо, днями ув’язнений експрезидент Грузії та громадянин України Міхеїл Саакашвілі показав у суді, як схуд за час ув’язнення. Адвокати подали клопотання про його звільнення за станом здоров’я.

Після цього президент України Володимир Зеленський звинуватив грузинську владу в тому, що Саакашвілі "катують і вбивають", МЗС висловило рішучий протест щодо негуманного поводження з громадянином України Міхеїлом Саакашвілі та вимагає передати його Києву

Омбудсмен України Дмитро Лубінець вчергове подав прохання про доступ до Саакашвілі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.