Прем'єр Швеції готовий відновити переговори з Туреччиною щодо НАТО, як тільки погодиться Анкара

Вівторок, 7 лютого 2023, 15:58

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон готовий відновити переговори щодо заявки своєї країни на вступ до НАТО, що зайшли в глухий кут, тільки-но це зробить Туреччина.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Минулого місяця Анкара призупинила переговори через зростання напруженості після протестів у Стокгольмі, де ультраправий політик спалив примірник Корану.

"Перше, що нам потрібно зробити, це заспокоїти ситуацію. Важко вести хороші переговори, коли навколо вас буквально горить", — сказав Крістерссон.

За його словами, передумови для відновлення переговорів хороші, але з огляду на те, що вибори в Туреччині мають відбутися в травні, зрозуміло, що Анкара зосереджена на внутрішній політиці.

"Як тільки вони будуть готові (до переговорів), ми, очевидно, готові", - сказав Крістерссон.

Минулого тижня Туреччина заявила, що позитивно ставиться до заявки Фінляндії, але не підтримує заявку Швеції, хоча два скандинавські сусіди прагнуть приєднатися до НАТО одночасно.

Раніше ЗМІ повідомили, що у політичних колах Фінляндії все ж допускають, що країна вступить до НАТО окремо від Швеції, якщо обставини будуть спонукати до такого рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: