Десятки тисяч медиків почали триденний страйк в Англії

Понеділок, 13 березня 2023, 16:57

Десятки тисяч молодших лікарів розпочали триденний страйк по всій Англії в понеділок, вимагаючи підвищення заробітної плати.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

Молодші лікарі в Англії є фахівцями, що перебувають на початку своєї кар'єри. Вони складають 45% від усіх лікарів Національної служби охорони здоров'я.

Британію охопив наймасовіший страйк за останнє десятиліття 

Їхній страйк означає, що для тисяч пацієнтів у наступні три дні будуть скасовані операції та прийоми, а старші лікарі та інші медики були змушені посилено залучатись до роботи у службах невідкладної допомоги, реанімації та пологових будинках.

Британська медична асоціація, профспілка лікарів, заявляє, що зарплата молодших лікарів впала на 26% в реальному вираженні з 2008 року, в той час як робоче навантаження і черги пацієнтів досягли рекордно високого рівня. 

Профспілка стверджує, що вигорання і криза вартості життя у Британії призводять до того, що значна кількість лікарів залишають систему охорони здоров'я.

За даними профспілки, молоді медики заробляють лише 14,09 фунтів (17 доларів) на годину.

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак висловив журналістам у неділю своє розчарування тим, що профспілка молодших лікарів не співпрацює з урядом. 

Профспілка лікарів заявила, що чиновники місяцями відмовляються виконувати їхні вимоги, а нещодавнє запрошення на переговори надійшло з неприйнятними передумовами.

В аеропорту Берліна через найбільший за п'ять років страйк скасували 300 рейсів

Інші медичні працівники, в тому числі медсестри і парамедики, також влаштовували страйки в останні місяці, вимагаючи кращої оплати і умов праці. 

За даними NHS, цієї зими через страйки медсестер вже було відкладено понад 100 тисяч прийомів пацієнтів.

У Британії з літа 2022 року страйкують залізничники, водії автобусів, вчителі, поштарі, працівники швидкої допомоги, медсестри.

Та наймасовіший страйк за останні понад десять років відбувся 1 лютого, коли на вулиці британських міст вийшли близько пів мільйона державних службовців і працівників державного сектора.

Про те, чим загрожує ця соціальна криза, читайте у статті: Ріші Сунаку додали проблем: чи витримає уряд Британії потужний страйк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: