Вулиці Парижа заповнилися відходами через страйк сміттєвозів, що триває вже тиждень

фото, відео
Вівторок, 14 березня 2023, 09:37

На вулицях Парижа контейнери для сміття стоять переповнені й заставлені пакетами довкола через те, що працівники, які забезпечували вивезення відходів, вже більше тижня страйкують у рамках загальних протестів проти пенсійної реформи.

Про це повідомляють низка французьких ЗМІ, серед яких Le Parisien та AFP, пише "Європейська правда".

Станом на понеділок, за даними мерії, на вулицях міста накопичилося близько 5600 тонн відходів. Служба вивозу сміття страйкує вже дев'ятий день, мерія підтримує їхнє право на протест, а в уряді цим обурені. У середу працівники планують вирішувати, чи робити паузу у страйку, чи продовжувати його.

 
ALAIN JOCARD/AFP

Невивезене сміття стає великою проблемою через запах і побоювання, що пакети приваблюють щурів і невдовзі призведуть до погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації, якщо страйк триватиме.

 
LP/Delphine Goldsztejn

Перехожі та працівники крамниць, з якими спілкуються ЗМІ, скаржаться на захаращені тротуари, але передусім запах, через який перебування у деяких місцях стає нестерпним. У різних районах міста ситуація відрізняється, але найбільша проблема – у тих десяти округах, де вивезення забезпечує саме муніципальна служба.

У приватних компаній також проблеми, тому що три переробні заводи теж страйкують і відходи тимчасово доводиться везти у резервні місця.

Працівники сміттєвозів зі свого боку нагадують про те, що це важка фізична робота, яку доводиться робити незалежно від погоди, а у разі схвалення реформи їм доведеться працювати не до 57, а до 59 років.

Нагадаємо, суботній протест у Франції - сьомий від початку масових акцій - зібрав найменшу кількість учасників, хоча організатори очікували близько мільйона людей.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: