У Молдові повідомили про підозру одному з віцекерівників партії "Шор" 

Вівторок, 14 березня 2023, 13:19

Антикорупційна прокуратура Молдови повідомила про підозру одному з віцекерівників партії "Шор" у справі про незаконне фінансування.

Про це інформує Newsmaker, пише "Європейська правда".

За даними прокуратури, віцекерівник партії виїхав з Молдови у липні 2022 року, побоюючись кримінальних проваджень. Йому заочно висунули звинувачення у співучасті в незаконному фінансуванні партії злочинною групою та фальсифікації фінансової звітності, а також оголосили у розшук.  

У листопаді районний суд Чекан (Кишинів) за запитом прокурорів постановив заарештувати звинувачуваного на 30 днів з моменту, коли його буде можливо взяти під варту. Втім, у лютому 2023 року запобіжний захід у вигляді арешту замінили на судовий контроль, з вимогою, що звинувачуваний з’явиться в органи правопорядку протягом 21 дня.

7 березня він повернувся у Молдову та з’явився у прокуратуру, де йому оголосили звинувачення.  

Офіційно імені особи не називають. ЗМІ припускають, що, можливо, йдеться про Віталія Балинського. 

Влітку 2022 року стало відомо, що семеро підозрюваних у справі про незаконне фінансування партії "Шор" виїхали з Молдови. У прокуратурі припустили, що їм завчасно злили інформацію про можливі затримання. Одна з підозрюваних у справі - депутатка Марина Таубер, їй інкримінують підробку фінансової звітності та причетність до схеми незаконного фінансування. Наскільки відомо, Таубер залишається під домашнім арештом

Нагадаємо, партія "Шор" організовує великі антивладні протести у Молдові, останній з них відбувся 12 березня. 

Про роль партії "Шор" у розкачуванні політичної ситуації у Молдові ЄвроПравда детально розповідала у відеоблозі та у статті Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: