Молдова: депутатці-соратниці "крадія мільярда" продовжили домашній арешт

Четвер, 29 грудня 2022, 14:32

Депутатці від партії "Шор" Марині Таубер продовжили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту ще на 20 діб - до 24 січня.

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда". 

Суд Чекан (сектору Кишинева) 29 грудня продовжив арешт Таубер до 24 січня у зв’язку зі звинуваченнями у сприянні незаконному фінансуванню партії "Шор" та фальсифікаціїі фінансової звітності партії. 

Таубер продовжує заперечувати свою провину та називає справу політичним переслідуванням. 

Нагадаємо, Марину Таубер заарештували 22 липня у парламенті, після згоди на зняття з неї депутатської недоторканності. Депутатку звинувачують у тому, що вона знала про незаконне фінансування політичної партії "Шор" і брала участь у фальсифікації фінансового звіту партії за перше півріччя 2022 року, щоб приховати деякі отримані й витрачені партією кошти. 

Перший час після того Таубер перебувала у СІЗО, у вересні суд відпустив її під домашній арешт. 

Лідера партії Ілана Шора вважають причетним до "крадіжки мільярда" (у 2015 році в Молдові стало відомо, що з трьох банків - Banca de Economii, Banca Sociala і Unibank, які контролювали майже половину ринку банківських послуг, було виведено за кордон близько мільярда доларів). Він у міжнародному розшуку і перебуває в Ізраїлі, де запит на його екстрадицію відхилили.

Читайте також про те, як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: