США показали відео перехоплення винищувачами РФ американського безпілотника 

відео
Четвер, 16 березня 2023, 12:16

Європейське командування збройних сил США опублікувало кадри зіткнення американського розвідувального безпілотника з російським винищувачем у вівторок над Чорним морем.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Нещодавно розсекречене відео показує критичні моменти зіткнення в повітрі під час перехоплення, яке, за словами Пентагону, тривало 30-40 хвилин.  

На іншій частині відеозапису російський літак робить ще один проліт. Наближаючись, він знову скидає паливо. Потім відео переривається. Трансляція з камери MQ-9 втрачена приблизно на 60 секунд. 

Коли відеозапис відновлюється, видно, що пропелер пошкоджений після перехоплення.

В результаті інциденту США затопили безпілотник. Росія заперечує факт зіткнення. 

Досі безпілотник не було знайдено і США не впевнені, що зможуть його повернути. 

Під час спуску дрона, перш ніж він упав у воду, оператори дистанційно стерли конфіденційне програмне забезпечення, зменшивши ризик потрапляння секретних матеріалів до рук ворога.

Речник державного департаменту США Нед Прайс зазначив, що американська сторона продовжує розслідувати інцидент із американським безпілотником MQ-9 і двома російськими Су-27 у Чорному морі й допускає, що його характер був ненавмисним.

Секретар Ради безпеки Росії Ніколай Патрушев раніше в середу заявив, що РФ спробує знайти уламки безпілотника.

Глава Пентагону Ллойд Остін напередодні провів телефонну розмову з російським міністром оборони Сергєєм Шойгу, у якій заявив, що Росія зобов’язана керувати своїми військовими літаками безпечно та професійно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: