Прем'єр Словаччини поговорив з Зеленським про МіГ-29 і збирається приїхати до Києва

П'ятниця, 17 березня 2023, 17:29

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Гегер провів телефонні переговори з президентом України Володимиром Зеленським після ухвалення рішення про надання винищувачів МіГ-29.

Про це він повідомив у Twitter, пише "Європейська правда".

Гегер нагадав, що раніше у п’ятницю уряд Словаччини на позачерговому онлайн-засіданні ухвалив рішення передати Україні 13 винищувачів МіГ-29.

"Я зателефонував президенту Зеленському з приводу рішення уряду Словаччини відправити 13 МіГів. Ми підтримуємо відважний народ України, який бореться проти російської агресії. Їм потрібні інструменти для захисту своєї Батьківщини - без цього не буде ні миру, ні справедливості. Я прийняв його запрошення відвідати України найближчим часом", - написав Гегер.

Зеленський у свою чергу зазначив, що рішення словацького уряду стало наслідком переговорів з Гегером у Брюсселі в лютому.

"Наші брюссельські домовленості працюють! У телефонній розмові подякував прем'єр-міністру Словаччини за потужний пакет повітряної та протиповітряної зброї, зокрема літаки МіГ. Ціную його особисту роль у підтримці України. Буду радий продовжити наш діалог у Києві", - йдеться у повідомленні.

Словаччина оголосила про своє рішення наступного дня після того, як президент Польщі Анджей Дуда анонсував передачу Україні найближчими днями чотирьох МіГ-29.

Таким чином, вже дві держави НАТО публічно пообіцяли надати Україні бойові літаки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: