Глава Міноборони Пісторіус став улюбленим міністром німців

інфографіка
Четвер, 23 березня 2023, 18:31

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус перебуває на посаді лише два місяці, та вже встиг стати лідером симпатій у німців.

Про це свідчить рейтинг німецького видання Spiegel, пише "Європейська правда".

Згідно з даними, міністр оборони Борис Пісторіус зараз є найпопулярнішим членом уряду. Він витіснив з першої позиції міністерку закордонних справ Анналену Бербок, яка зараз на третьому місці.

Другим за популярністю керівником міністерства після Пісторіуса є міністр із соціальних питань Губертус Гайль.

 
Перша трійка найпопулярніших німецьких міністрів
Інфографіка: Spiegel

Високий рівень популярності Пісторіуса відрізняє його від попередниці та соратниці по Соціал-демократичній партії Крістіне Ламбрехт, яка неодноразово потрапляла в заголовки ЗМІ через помилки на посаді і тривалий час займала останнє місце в рейтингу. 

Попередниця Ламбрехт на посаді Аннегрет Крамп-Карренбауер від опозиційного сьогодні Християнсько-демократичного союзу також була в кінці рейтингу в останньому уряді Меркель.

Пісторіус очолив військове відомство, яке отримало особливу вагу після вторгнення Росії в Україну, 19 січня 2023 року. Чи зможе він залишитися на вершині рейтингу популярності, ще невідомо. 

Перед ним стоїть величезне завдання реагування на війну в Україні та впровадження реформ у Бундесвері, які відкладали роками.

Нагадаємо, в грудні минулого року міністерка закордонних справ Анналена Бербок очолювала рейтинг політиків, які позитивно здивували німців у 2022 році.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: