Літак глави МЗС Німеччини зумів приземлитися в Грузії лише з другої спроби

П'ятниця, 24 березня 2023, 10:58

Урядовий літак з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок на борту приземлився в Тбілісі лише з другої спроби.

Про це пише Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

Літак Airbus A340-300, що прямував зі столиці Північної Македонії Скоп'є, мав приземлитися в Тбілісі близько 23:00 за місцевим часом з Бербок та її делегацією на борту. Після того, як здалося, що шасі вже торкнулися злітно-посадкової смуги, капітан літака прискорився і злетів.

Після того як літак зробив коло, пілот урядового літака трохи згодом сказав через бортовий гучномовець: "Насправді тут, у Тбілісі, не так вже й багато чого відбувається. Але сьогодні ввечері, на жаль, колега, який все ще прямував свій літак перед нами, не встиг зробити це досить швидко. І тому нам довелося в останній момент перервати захід на посадку".

Близько 23:20 літак приземлився без подальших проблем. Попри затримку, Бербок на летовищі зустрічала почесна варта грузинської армії.

Бербок прибула до Грузії, щоб сприяти подальшому зближенню з Європейським Союзом на тлі спроб Росії вплинути на неї. Спочатку запланована зустріч з її колегою Іллею Дарчіашвілі. Потім політик хоче зустрітися з прем'єр-міністром Іраклієм Гарібашвілі та президенткою Саломе Зурабішвілі.

На порядку денному також візит разом з місією спостерігачів ЄС EUMM до адміністративного кордону Грузії з сепаратистським регіоном Південна Осетія.

Імовірно, на зустрічах Бербок буде порушувати і питання про законопроєкт про "іноагентів", що загрожував підважити європейський шлях Грузії до ЄС. Парламент Грузії 10 березня провів офіційну процедуру, яка "вбила" законопроєкт, що спричинив масові протести.

Прем’єр Іраклій Гарібашвілі заявив, що рішення влади "поховати" законопроєкт про іноагентів було єдиним виходом, щоб уникнути дестабілізації, а також сказав, що на протестах буцімто працювали підготовлені провокатори від опозиції, і обурювався "людьми в сатанинській формі". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.