Макрон у квітні поїде в Китай разом із президенткою Єврокомісії

П'ятниця, 24 березня 2023, 17:08

Президент Франції Еммануель Макрон у п’ятницю оголосив, що під час візиту до Китаю на початку квітня його супроводжуватиме президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на AFP, про це Макрон сказав у п'ятницю на пресконференції після саміту ЄС у Брюсселі.

Прем'єр Іспанії: для завершення війни в Україні світ має прислухатись до Китаю

"Я запропонував президентці фон дер Ляєн, щоб вона супроводжувала мене під час частини візиту, щоб представити Пекіну єдину (європейську. – Ред.) позицію", – сказав він.

За даними ЗМІ, візит до Китаю найближчим часом планує і топ-дипломат ЄС Жозеп Боррель, але конкретних домовленостей щодо нього поки немає.

Нагадаємо, Макрон оголосив про плани відвідати з офіційним візитом Китай наприкінці лютого після публікації Пекіном документа, що пропонує "політичне рішення" війни в Україні.

Крім того, 31 березня з візитом до Пекіна вирушить прем'єр Іспанії Педро Санчес, який також зустрінеться з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

Раніше координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі у вівторок розкритикував заяви китайського лідера Сі Цзіньпіна про те, що КНР нібито є неупередженою стороною в російсько-українській війні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: