Німецька міністерка віддала Netfliх $2250 за квиток на "Оскар"

П'ятниця, 24 березня 2023, 18:06

Міністерка з питань культури та ЗМІ Німеччини Клаудія Рот відшкодувала американській компанії Netflix кошти за квиток на церемонію вручення кінопремії "Оскар".

Про це повідомило німецьке видання Süddeutsche Zeitung, пише "Європейська правда".

Клаудія Рот приїхала до Лос-Анджелеса на запрошення потокового сервісу Netflix спільно з командою, яка представляла німецький фільм "На Західному фронті без змін". 

У Німеччині 18-річним громадянам даруватимуть ваучер на культурні заходи на 200 євро

Згідно з публікацією, режисер стрічки Едвард Бергер наполягав на участі міністерки культури у делегації.

Рот прийняла запрошення, "щоб підтримати команду фільму на цій церемонії нагородження та висловити свою вдячність від імені федерального уряду".

Лише згодом з'ясувалося, що Netflix заплатив $2250 за квиток німецької міністерки. 

Щойно про це стало відомо, Рот негайно передала Netflix ці кошти зі своєї кишені. Після публікації у ЗМІ цю інформацію підтвердив прессекретар міністерки.

У німецькому уряді вважають неправильним бойкот російської культури

"Коли після церемонії вручення премії "Оскар" з'ясувалося, що Netflix USA очевидно заплатила $2250 за квитки для супроводної знімальної групи, включаючи квиток, запропонований державному міністру, державний міністр негайно відшкодувала Netflix ці витрати зі своїх власних коштів", - сказав речник.

Рот відповідає у федеральному уряді за просування німецького кіно.

Німецький фільм "На Західному фронту без змін" Едварда Бергера отримав чотири "Оскари" на церемонії нагородження у березні. Світова прем'єра прем'єра фільму на платформі Netflix відбулася 28 жовтня 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.