Данія поки не висилатиме британців, що не встигли оформити проживання в країні після Brexit

Вівторок, 28 березня 2023, 16:48

Уряд Данії ухвалив рішення надати можливість громадянам Великої Британії в країні подати заяву на посвідку на постійне проживання, якщо вони не встигли зробити це раніше у встановлені терміни.

Про це йдеться в заяві міністерства з питань імміграції та інтеграції Данії, яку цитує "Європейська правда".

Після виходу Британії з ЄС резиденти Британії отримали можливість подати заяву на продовження проживання в Данії відповідно до Угоди про вихід з ЄС до 31 грудня 2021 року. Однак деякі британці цього зробити не встигли, і в результаті над ними нависла загроза депортації.

"Тому уряд Данії вирішив продовжити термін подання заявок. Вони (британці. – Ред.) матимуть час до кінця 2023 року, щоб подати заяву. Цей захід стосуватиметься всіх громадян Британії, які подали заявку занадто пізно і тому отримали відмову, або тих, хто ще не встиг подати заявку", – уточнюється в повідомленні.

Для подання заявки на постійне проживання в Данії громадяни Британії повинні виконати умови, передбачені в угоді про Brexit, а також довести легальне проживання в країні на момент припинення дії режиму вільного руху в ЄС – 31 грудня 2020 року.

Особам, які вже подали заяву, але отримали відмову, не буде надано можливості повторно подати заяву, оскільки це суперечитиме Угоді про вихід Британії з ЄС, уточнюють в уряді Данії.

Зазначимо, що не лише в Данії британці відчували труднощі з проживанням після Brexit.

Як повідомлялось минулого року, Португалія не видала понад 34 тисячам британців, що мешкають у країні, спеціальні ID-картки на проживання, внаслідок чого деякі з них не можуть отримати доступ до послуг, як у часи до Brexit, а деякі можуть втратити роботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: