Міноборони Польщі: не хочемо, щоб схід країни повторив долю Бучі або Херсона

П'ятниця, 3 березня 2023, 14:07

Заступник міністра національної оборони Войцех Скуркевич пояснив зміцнення оборонного потенціалу країни прагненням запобігти воєнним злочинам на кшталт тих, що відбувалися на окупованій Росією території України.

Про це Скуркевич заявив в етері "Польського радіо", повідомляє "Європейська правда".

"Ми не згодні з тим, щоби східна Польща розділила долю Бучі чи Херсона, щоб ворог заходив на територію Республіки Польща і винищував населення, вбивав невинних людей. Ми будемо захищати Республіку Польща, якщо буде потрібно, з перших сантиметрів нашої землі, на самому нашому кордоні", – наголосив урядовець.

Заступник міністра оборони Польщі також нагадав про створення 1-ї піхотної дивізії Легіонів, яка буде дислокована на північному сході Польщі для забезпечення безпеки Сувальського перешийку.

Крім того, на південь від Варшави буде створено ще одну дивізію, яка охоплюватиме Люблінське та Підкарпатське воєводства.

Нагадаємо, в січні Скуркевич і міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявили, що Варшава змінить концепцію оборони від агресії зі сходу після висновків, зроблених з дій російської армії в Україні.

В останні місяці польська армія активно закуповує озброєння та нарощує виробництво броньованої техніки. Серед останнього, було оголошено про запуск виробництва південнокорейських танків K2 у Познані.

Читайте також: Оборона з урахуванням уроків України: як Польща оновлює план дій на випадок війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.