Роль Китаю щодо війни в Україні буде важлива для відносин з ЄС - президентка Єврокомісії

Четвер, 30 березня 2023, 13:06

Китай має відігравати певну роль у досягненні "справедливого миру" в Україні, і його роль у конфлікті буде життєво важливою для формування відносин з Європейським Союзом.

Про це заявила президента Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Фон дер Ляєн наголосила, що Китай, як постійний член Ради Безпеки ООН, зобов'язаний відігравати конструктивну роль у просуванні миру, заснованого на територіальній цілісності України, з виведенням російських військ, що вторглися в Україну.

"Будь-який мирний план, який фактично закріплює російські анексії, просто не є життєздатним. Ми повинні бути відвертими в цьому питанні", - сказала вона у своїй промові в Брюсселі напередодні поїздки до Пекіна.

"Те, як Китай продовжить взаємодіяти з війною Путіна, буде визначальним фактором для відносин між ЄС і Китаєм у майбутньому", - додала президентка Єврокомісії.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон оголосив, що під час візиту до Китаю на початку квітня його супроводжуватиме президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Крім того, 31 березня з візитом до Пекіна вирушить прем'єр Іспанії Педро Санчес, який також зустрінеться з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.