Міністр оборони Британії: обладнання британської армії відчайдушно потребує заміни

Вівторок, 7 березня 2023, 07:27

Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що обладнання британської армії "відчайдушно потребує заміни", а вторгнення Росії в Україну означає, що деякі оновлення мають відбутися швидше, ніж планувалося спочатку.

Про це він заявив на конференції Консервативної партії з питань оборони та безпеки, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

"Що сталося до України, так це те, що ми розблокували величезні інвестиції від тодішнього канцлера і прем'єр-міністра, 24 мільярди фунтів стерлінгів або 16 мільярдів фунтів стерлінгів додатково, які в деяких випадках пішли на усунення історичних "чорних дір", але також змогли розпочати цю модернізацію" - сказав Воллес.

"Потім, звичайно, Путін вторгся в Україну, і це змінило деякі з тих графіків середини десятиліття, які ми підготували х огляду на ризики. Частково... переговори, в яких я беру участь, стосуються того, як я можу надати деяке обладнання для того, щоб зменшити ці ризики" – зазначив міністр.

Говорячи про підтримку України з боку Великої Британії, він додав: "Ми повинні інвестувати в майбутнє і засвоювати уроки того, що ми бачимо на полі бою, щоб бути готовими до того, що станеться далі".

"А я думаю, що наступний етап буде - і ми просто повинні переконатися, що ми будемо готові" – зазначив Воллес.

Як повідомлялося, очолюваний Британією міжнародний фонд у розмірі 520 мільйонів фунтів стерлінгів для надання Україні нових озброєнь, який мав би бути "малобюрократичним", потерпає від затримок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: