До 24 лютого Німеччина була наївною щодо Росії - опозиційний депутат

Вівторок, 7 березня 2023, 10:06

Голова Європейської народної партії (ЄНП) Манфред Вебер, який належить до опозиційного у Німеччині Християнсько-соціального союзу, розкритикував позицію Берліна щодо Москви напередодні російського вторгення в Україну як наївну.

Про це він розповів у інтерв’ю "Європейській правді".

Вебер дистанціювався та підкреслив, що ЄНП, яку він представляє, завжди була на боці України. 

Вебер: Україна стане членом НАТО, але спершу треба пережити війну

"Ми говорили весь час, що "Північний потік-2" був поганою ідеєю. Я особисто це говорив ще у 2014 році, після вторгнення до Криму – бо саме тоді стався водорозділ в історії", - сказав німецький політик.

Однак офіційна позиція Німеччини, за його словами, була наївною.

"Те, що робила Німеччина, було... це було наївно! Спроби знайти простір для співпраці з Путіним, домовитися з ним і задовольнити його – цей підхід ґрунтувався на надії, що це дозволить уникнути подальшого загострення. Але реальність виявилася іншою. І зараз нам треба винести з цього урок", - заявив Вебер, чия партія була багаторічною партнеркою у блоці ХДС/ХСС, який донедавна очолювала Ангела Меркель. 

Президент ЄНП: треба підтримувати Україну, не боячись ядерної відповіді Росії

Він зауважив, що така наївна позиція стосується не тільки Росії, але й Китаю. 

"Нам, європейцям, треба також позбавитися наївності стосовно Китаю. Ми підсилюємо нашу залежність від Китаю, хоча невдовзі з Тайванем може відбутися те саме, що зараз відбувається з Україною. Тож усі європейські рішення стосовно Китаю мають виходити з того, що ми повинні бути готові до найгіршого сценарію – військового нападу на Тайвань", - сказав глава Європейської народної партії.

Як відомо, багаторічна канцлерка Німеччини Ангела Меркель публічно не визнає своїх помилок у провадженні російської політики. Деталі у статті про те, що думає Ангела Меркель про свої провали на чолі уряду Німеччини.

Читайте повну розмову з Манфредом Вебером: "Я не уявляю архітектури Європи, за якої Україна не буде членом НАТО". Інтерв’ю президента ЄНП

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: