Президент ЄНП: треба підтримувати Україну, не боячись ядерної відповіді Росії

Вівторок, 7 березня 2023, 09:14

Президент Європейської народної партії, головного міжпартійного об’єднання у Євросоюзі, Манфред Вебер закликав перестати зважати на нераціональну поведінку Росії і підтримувати Україну, не боячись ядерної відповіді РФ.

Про це він розповів у інтерв’ю "Європейській правді".

Вебер вважає неправильним зважати на те, наскільки агресивно відреагує Путін на підтримку України. 

Президентка Європарламенту закликала надати Україні далекобійні системи і винищувачі

"Бо це саме те, на чому грає Путін, коли брязкає своїм ядерним арсеналом. Але ми не повинні відхилятися від того, у що ми віримо, через загрозу, яка виходить з Москви", - сказав глава ЄНП.

Політик вважає, що Заходу треба бути переконаним у тому, що він робить, і "навіть не замислюватися над тим, чи не стане це провокацією для Кремля"

"Чи обере Захід такий підхід? Тут я можу додати лише одне: дискусія про це у Європі триває. І Європейська народна партія боротиметься за те, щоби перемогла саме така логіка", - зауважив він.

Політик назвав недостатнім санкційний тиск та постачання зброї та закликав надати Україні зброю далекого ураження і далекобійну артилерію. "Це означатиме для Росії серйозні логістичні проблеми – то давайте це зробимо!", - закликав Вебер.

Він додав, що Європа, а передусім європейський оборонно-промисловий сектор, має перейти у режим воєнної економіки та запровадити надзвичайний механізм військових закупівель.

Як відомо, цього тижня міністри оборони країн Європейського Союзу обговорюватимуть потреби української армії та шляхи прискореного постачання Україні боєприпасів та артилерії.

Читайте повну розмову з Манфредом Вебером: "Я не уявляю архітектури Європи, за якої Україна не буде членом НАТО". Інтерв’ю президента ЄНП

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: