МЗС: солідарні з грузинським народом і поділяємо позицію ЄС щодо закону про "іноземних агентів"

Середа, 8 березня 2023, 14:52

Міністерство закордонних справ України уважно стежить за подіями в Тбілісі і поділяє позицію ЄС про те, що проєкт закону про "іноземних агентів" суперечить європейським цінностям та стандартам.

Про це йдеться у заяві МЗС, пише "Європейська правда".

У міністерстві наголосили, що Грузія як держава, яка прагне здобути членство в Європейському Союзі, має неухильно гарантувати громадянам їхні основоположні права та свободи, зокрема право на мирний протест.

"Ми також взяли до уваги намір президентки Грузії Саломе Зурабішвілі ветувати закон про так званих "іноземних агентів", який підважує діяльність громадянського суспільства. Поділяємо позицію ЄС про те, що проєкт закону в його нинішній редакції суперечить європейським цінностям та стандартам", - йдеться у заяві.

"Висловлюємо солідарність із грузинським народом в його прагненні продовжити розбудову європейського майбутнього Грузії", - додали в міністерстві.

Як повідомлялося, у вівторок парламент Грузії несподівано ухвалив у першому читанні закон про "іноагентів", що подібний до російського законодавства, спрямованого за обмеження західного впливу.

Це викликало спонтанні протести та сутички під парламентом, під час яких поліція застосувала сльозогінний газ, а згодом активно задіяла водомети для розгону мітингу.

Деталі читайте у статті Бій за європейське майбутнє: як дії влади поставили Грузію на поріг революції

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: