НАТО скерував у Північну Македонію групу для протидії гібридним загрозам

Четвер, 9 березня 2023, 13:05

Північноатлантичний альянс відправив до Північної Македонії делегацію високого рівня на допомогу країні-члену НАТО в подоланні наслідків нещодавніх гібридних атак.

Про це, як пише "Європейська правда", в середу повідомила пресслужба НАТО.

Група експертів на чолі із заступником генерального секретаря Альянсу Джеймсом Аппатураєм, має допомогти північномакедонським колегам оцінити нещодавні гібридні атаки, зокрема погрози вибухів і кібератак, і обговорити подальшу підтримку з боку НАТО.

"Північна Македонія зазнає цілеспрямованої, тривалої і цинічної гібридної атаки. Але як член НАТО вона постає перед цим викликом не сама, а як частина сім'ї демократій, які тримаються разом і підтримують одна одну", – наголосив Аппатурай після переговорів з прем'єр-міністром Північної Македонії Дімітаром Ковачевським.

Протягом останніх місяців НАТО й члени Альянсу обмінювались інформацією і надавали технічну підтримку Північній Македонії в боротьбі проти низки гібридних атак.

Серед іншого, в грудні владі Північної Македонії довелось евакуювати 23 об'єкти після отримання повідомлень про мінування, що виявилися фальшивими.

Тоді прем'єр-міністр країни припустив, що погрози пов'язані з позицією Північної Македонії щодо війни в Україні, де вона однозначно стала на бік НАТО і взяла участь у санкціях проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: