Австрія застерегла Молдову: ніяких "коротких шляхів" у ЄС

Четвер, 9 березня 2023, 13:34

Міністерка у справах ЄС і з конституційних питань Австрії Кароліна Едтштадлер під час свого візиту із сімома європейськими колегами до Молдови в середу наголосила, що країна не повинна розраховувати на "короткі шляхи" членства в Євросоюзі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Румунія може направити до Молдови фахівців для прискорення її руху в ЄС

Едтштадлер відвідала Молдову спільно із сімома колегами зі Швеції, Німеччини, Франції, Ліхтенштейну, Литви, Болгарії та Румунії в межах візиту, де обговорювались європейські перспективи Кишинева.

Представники восьми країн Європи одностайно підкреслили, що Молдова, яка є кандидатом на вступ до ЄС з червня 2022 року, належить до європейської сім'ї.

Водночас австрійська міністерка наголосила на необхідності виконання Молдовою всіх передумов для вступу в Європейський Союз, зазначивши, що "коротких шляхів до членства в ЄС не існує".

Водночас під час спільної пресконференції міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску наголосив на бажанні країни якнайшвидше розпочати переговори про вступ до ЄС. "Наші цілі на цей рік дуже чіткі: ми хочемо розпочати переговори про вступ до ЄС", – пояснив він.

Нагадаємо, вже колишня прем’єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця висловлювала сподівання, що вже цього року розпочне переговори про вступ до Європейського Союзу. А президентка Молдови Мая Санду вважає, що її країна має стати членом ЄС до кінця цього десятиліття.

Читайте також: Чи вдалося Україні, Молдові та Грузії наблизитися до переговорів про вступ до ЄС?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: