Партія влади Грузії пообіцяла "скасувати" законопроєкт про "іноагентів" відповідно до процедури

Четвер, 9 березня 2023, 13:34

Голова парламентської фракції "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе пообіцяв, що у парламенті буде проведено відповідну процедуру, щоб "провалити" законопроєкт про "іноагентів" та зупинити його розгляд.

Про це Мдінарадзе заявив на брифінгу у четвер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Эхо Кавказа".

За словами Мдінарадзе, рух "Сила народу" вже відкликав із парламенту законопроєкт "Про реєстрацію іноземних агентів", який ще не був ухвалений у першому читанні.

Грузія: протести триватимуть попри заяву влади про відкликання скандального закону

Що стосується затвердженого в першому читанні законопроєкту "Про прозорість іноземного впливу", згідно з процедурою, документ буде знову винесено на голосування, пообіцяв Мдінарадзе. У другому читанні правляча партія планує провалити голосування, тим самим законопроєкт буде заблоковано.

"Я ще раз роблю політичну заяву з цього приводу та підтверджую вам, що його буде провалено, що процесуально вирішить це питання", - сказав Мдінарадзе.

Крім того, Мдінарадзе повідомив, що спікер парламенту Шалва Папуашвілі вже відкликав обидва законопроєкти з Венеційської комісії.

Раніше владу Грузії звинуватили у брехні про "відкликання" скандального проєкту про "іноагентів". Мовляв, це процедурно неможливо.

Раніше у четвер влада Грузії повідомила, що відкликала скандальний законопроєкт про "іноагентів", який був ухвалений у першому читанні на початку тижня, збуривши грузинське суспільство. 

Детально про те, як Грузія опинилась на порозі нової революції, дивіться у новому блозі ЄП: Важливе про причини та наслідки протестів у Тбілісі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: