Невизнане Придністров'я заявило про затримання за підготовку "теракту" нібито під контролем СБУ

Четвер, 9 березня 2023, 14:30

У невизнаному Придністров’ї заявили про затримання двох підозрюваних, які нібито планували "теракт" проти керівництва псевдореспубліки начебто за вказівкою СБУ, що в українській спецслужбі рішуче заперечили.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Так званий придністровський "Слідчий комітет" заявив про затримання двох підозрюваних, "які діяли на території Придністров'я в групі з невстановленими особами, під безпосереднім контролем і вказівками представників служби безпеки України (СБУ), з метою скоєння вбивства посадових осіб із числа державної влади "ПМР".

У влади Молдови немає інформації нібито про підготовку "теракту" у Придністров'ї

У так званому слідчому органі кажуть, що "теракт" нібито планували на одній із жвавих автодоріг Тирасполя. Для цього зловмисники підготували автомобіль з придністровськими номерами, начинений вибуховою речовиною з вражаючими елементами. Транспортний засіб було вилучено та знешкоджено. 

Стверджується, що одному з підозрюваних обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Так званий Слідком заявив, що на цьому етапі слідчі мають достатньо доказів для пред'явлення підозрюваним обвинувачення у шпигунстві, державній зраді, підготовці до теракту, підготовці до вбивства двох і більше осіб, незаконному обігу вибухових речовин і вибухових пристроїв.

Служба безпеки України назвала провокацією Кремля заяву так званого "міністерства держбезпеки" невизнаного Придністров'я про нібито запобігання теракту проти посадових осіб "за вказівкою СБУ".

9 березня у "міністерстві держбезпеки" невизнаного Придністров'я заявили про запобігання "теракту" проти посадових осіб нібито за вказівкою Служби безпеки України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: