США ввели санкції проти "тіньових банків", через які Іран отримував мільярди в обхід обмежень

Четвер, 9 березня 2023, 21:01

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США наклало санкції на 39 організацій, що становлять значну "тіньову банківську" мережу, яка дозволяє Ірану отримувати кошти в обхід обмежень.

Про це йдеться у заяві на сайті Мінфіну США, пише "Європейська правда",

Внесені до санкційного списку компанії надають фінансову допомогу іранським компаніям, що раніше потрапили під санкції, таким як Persian Gulf Petrochemical Industry Commercial Co (PGPICC) і Triliance Petrochemical Co. Ltd. (Triliance), та доступ до міжнародної фінансової системи.

Вказується, що іранські біржі створюють підставні компанії за кордоном, щоб здійснювати торгівлю від імені своїх іранських клієнтів, а операції з іноземною валютою проводять через внутрішні бухгалтерські книги.

PGPICC є маркетинговим підрозділом іранського нафтохімічного конгломерату Persian Gulf Petrochemical Industries Compan, що перебуває під санкціями, який щорічно приносить іранському режиму десятки мільярдів доларів.

"Іран культивує складні мережі обходу санкцій, де іноземні покупці, біржі та десятки підставних компаній спільно допомагають іранським компаніям, що потрапили під санкції, продовжувати торгівлю", - заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адейємо.

Нагадаємо, у четвер США запровадили санкції проти китайської мережі компаній, які постачали аерокосмічні деталі іранській компанії, що брала участь у виробництві безпілотників, які Тегеран використовував для нападу на нафтові танкери й експортував до Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: