Велику пожежу на складах у Гамбурзі не можуть загасити вже другу добу

фото
Понеділок, 10 квітня 2023, 12:19

Над гамбурзьким районом Ротенбургсорт досі висить хмара диму – велику пожежу на складах не можуть загасити вже другу добу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Welt.

Велика пожежа, яка знищила кілька складів у Гамбурзі у Великодню неділю, все ще не була ліквідована на наступний день. Представник поліції заявив рано вранці в понеділок, що через 27 годин після першого повідомлення про пожежу, роботи з гасіння пожежі все ще не завершені.

Він припустив, що операція триватиме протягом дня.

Досі немає інформації про збитки, завдані майну, або причину пожежі, а відповідні експерти ще не можуть працювати на місці події.

 

Рано-вранці в неділю загорілася велика площа складського комплексу в районі Ротенбургсорт. Як повідомила в неділю поліція, спочатку вогонь спалахнув на автомобілях, пральних машинах та інших товарах, що зберігалися на відкритому повітрі. Потім на майданчику вибухнуло кілька так званих IBC-контейнерів, оскільки вони містили легкозаймисті рідини.

Внаслідок великої пожежі ніхто не постраждав. Однак величезна хмара диму потягнулася в напрямку центру міста, через що в неділю вранці було оголошено попередження для населення Гамбурга про небезпеку токсичного диму. Місцевий і міжміський рух на сході міста був обмежений на кілька годин.

Гамбурзькій пожежній команді вже давно не доводилося справлятися з такою масштабною і тривалою операцією. Понад 200 жінок і чоловіків беруть участь у гасінні, інші працівники використовували важку техніку для розбирання машин і контейнерів, щоб пожежники могли підібратися ближче до джерела вогню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.