Держслужбовці в Британії взяли рекордну кількість лікарняних через стрес та проблеми з психікою

Понеділок, 10 квітня 2023, 18:05

Державні службовці у Великій Британії торік узяли рекордну кількість лікарняних через стрес та інші проблеми з психічним здоров'ям.

Про це йдеться у публікації The Guardian, повідомляє "Європейська правда".

У 2022 році британські державні службовці взяли рекордні 771 433 дні лікарняних через стрес та інші проблеми з психічним здоров'ям, свідчать статистичні дані.

Ердоган вдруге заявив, що Макрону потрібно перевірити психіку

Ця кількість лікарняних через психічні розлади, які взяли працівники урядових установ, на 38% перевищила 558 125 днів, що зафіксували у 2021 році.

Опозиційні лейбористи назвали цифри "шокуючими". За їхніми словами, така картина свідчить про "кризу психічного здоров'я в самому серці Вайтголлу (вулиця, на якій розташовані будівлі британського уряду і головних державних установ країни. - Ред.)". 

Лейбористи стверджують, що уряд консерваторів не надавав належну підтримку людям з тривожністю, депресією та іншими психічними розладами.

Цифри показують, що кількість лікарняних листів, пов'язаних з психічним здоров'ям, постійно зростала в уряді протягом останнього десятиліття.

Державні службовці Міністерства юстиції взяли найбільше лікарняних через психічний розлад у 2021-22 роках - загалом 280 597 днів. Співробітники Департаменту праці та пенсійного забезпечення взяли майже стільки ж - 236 365 днів, тоді як Міністерство оборони посіло третє місце - 88 723 дні.

Профспілки звинуватили у зростанні кількості таких випадків збільшення робочого навантаження, вплив коронавірусу, скорочення штату, низьку оплату праці, довгий робочий день і низький моральний дух.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: