В Австрії заступник мера міста пішов у відставку через фото у формі НКВС в Білорусі

Вівторок, 11 квітня 2023, 13:31

Заступник мера австрійського міста Швехат Давід Штокінгер подав у відставку після того, як стало відомо, що він публікувався в ультраправих журналах і носив форму радянської спецслужби НКВС під час поїздки в  Білорусь.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Euractiv.

Журналісти з`ясували, що у 2012 році Штокінгер, який зараз є членом Соціально-демократичної партії (SPÖ) публікував огляд нічних клубів Мінська для екстремістського правого німецького журналу Compact.

 

Крім того, радіостанція Ö1 виявила фото політика у формі радянської спецслужби НКВС у 2019 році, коли він приїжджав у Білорусь.

Фотографії Штокінгера у формі НКВС опублікувало білоруське державне інформагентство БЕЛТА.

 

Після того як правоцентристи в рідній землі Штокінгера Нижня Австрія закликали соціал-демократів відхреститися від нього, в понеділок він оголосив про свою відставку.

Хоча Штокінгер є відносно маловідомим чиновником SPÖ, його відставка є політично важливою, оскільки привертає увагу до відносин партії зі сферою впливу Кремля.

У 2020 році Штокінгер був змушений піти у відставку з посади керівника групи австрійсько-білоруської дружби.

Нагадаємо, 30 березня ультраправі депутати організували протест під час виступу президента України Володимира Зеленського у парламенті Австрії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: