Ультраправі депутати організували протест під час виступу Зеленського у парламенті Австрії

Четвер, 30 березня 2023, 10:32

Депутати ультраправої Австрійської партії свободи (FPÖ) втілили обіцянку про протест під час виступу президента України.

Про це повідомляє "Європейська правда". 

Члени FPÖ сьогодні висловили свій протест проти виступу президента України Володимира Зеленського в парламенті. Вони почепили на свої місця таблички з написами "Місце для миру" і "Місце для нейтралітету" і покинули зал засідань Національної ради відразу після початку виступу, який транслювався по відеозв'язку.

Відео можна подивитися на Telegram-каналі "Європейської правди".

Онлайн виступ Зеленського почався о 09:05 за місцевим часом і тривав близько 10 хвилин. 

Нагадаємо, звернення президента України до австрійських парламентарів планували ще торік, але воно так і не відбулося через опір ультраправої Австрійської партії свободи (FPÖ).

З 27 країн ЄС після початку повномасштабної війни український президент не виступив тільки в парламентах Австрії, Болгарії та Угорщини.

Глава FPÖ Герберт Кікль називав запланований виступ Зеленського ударом по нейтралітету Австрії.

"Навіть якщо ми засуджуємо загарбницьку війну Росії проти України: Австрія є конституційно нейтральною державою, постійний нейтралітет є наріжним каменем нашого самоусвідомлення, а виступ представника воюючої сторони у центрі нашої демократії є абсолютним порушенням табу", – поскаржився Кікль у Facebook.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: