Франція: вулицю біля КС заблокували сміттєвими баками перед рішенням щодо пенсійної реформи

Четвер, 13 квітня 2023, 10:34

У Франції починається 12-й день масштабного протесту проти пенсійної реформи, також очікується рішення Конституційної ради щодо відповідності основному закону затвердженого проєкту реформи.

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда".

На вулицях міст по всій території країни знову очікують тисячі протестувальників.

У Парижі вже заблокували сміттєвими баками вулицю біля Конституційної ради, яка має винести рішення про відповідність закону затвердженого проєкту реформи.

Також перші страйкарі заблокували майданчик збору побутових відходів у північному передмісті Парижа Обервільє. 

Оператор паризького метро RATP очікує загалом нормальне курсування транспорту, тоді як з міжміським залізничним сполученням, яким опікується SNCF, можливі перебої.  

ЗМІ дізналися, що президент Еммануель Макрон вдень планує чергову зустріч зі спікеркою Національної асамблеї та спікером Сенату, аби продовжити діалог щодо реформи. 

Як відомо, протести проти підвищення пенсійного віку тривають вже кілька місяців. Приблизно три чверті французів вважають, що уряд має відкликати реформу, аби масштабні протести і страйки врешті припинилися. 

Втім, в уряді кажуть, що не змінюватиме проєкт пенсійної реформи, ухвалений через спеціальну процедуру в обхід парламенту.

Читайте детальніше на цю тему у статті: Франція у вогні: як Макрон пішов на вкрай непопулярну реформу і куди це заведе країну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: