Резніков обговорив із заступником генсека НАТО "цікаві речі" щодо саміту у Вільнюсі

Четвер, 13 квітня 2023, 19:09

Міністр оборони України Олексій Резніков обговорив із заступником генсека НАТО Мірчою Джоане "деякі цікаві речі" щодо підготовки України до саміту у Вільнюсі.

Як пише "Європейська правда" про це Резніков повідомив на полях Першої Чорноморської безпекової конференції у Бухаресті, його цитує "Укрінформ".

"Ми також проговорили деякі цікаві речі щодо підготовки України до саміту у Вільнюсі, який ми чекаємо. Накидали план роботи і домовилися, що наступна моя зустріч з паном Єнсом Столтенбергом (генсеком НАТО. – Ред.) відбудеться буквально незабаром на полях "Рамштайну", – прокоментував Резніков зустріч у Бухаресті Джоане.

Кулеба: Чорне море, як і Балтійське, має стати морем НАТО

За його словами, зустріч мала робочий характер, і воно обговорили "різні деталі".

Резніков додав, що Україна готується до саміту НАТО у Вільнюсі і сподівається отримати "максимально позитиву та плюсів" від нього.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що Україна не погоджуватиметься на альтернативні пропозиції, які могли б замінити членство в НАТО.

Глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що питання надання Україні Плану дій членства в НАТО більше не стоїть на порядку денному. За його словами, Україна подала заявку на вступ і на саміті у Вільнюсі очікує на рішення, які наближають членство України в НАТО.

Читайте також: Прямий шлях до членства: як відмова від ПДЧ змінила процедуру вступу України до НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: