Трамп зібрав понад $5 млн пожертв після висунення йому обвинувачень

Неділя, 2 квітня 2023, 11:08

Кампанія колишнього президента США Дональда Трампа протягом двох днів після висунення йому обвинувачення великим журі в штаті Нью-Йорк отримала понад п’ять мільйонів пожертв, причому кожен четвертий донор віддав гроші вперше.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", виданню Axios розповів старший радник передвиборчої кампанії Трампа Джейсон Міллер.

З-поміж отриманих коштів понад чотири мільйони надійшли в п’ятницю – за перші 24 години після оголошення, що Трампу пред’являть обвинувачення, і ще більш як мільйон – у суботу. Крім того, за цей час понад 16 людей зареєструвались як волонтери кампанії Трампа.

"Це людина, яка двічі балотувалася на посаду президента Сполучених Штатів. З'явилася ціла нова група прихильників Трампа, які обурені тим, що вони вважають політичним переслідуванням", – зазначив Міллер у коментарі.

Як пише Axios, зростання пожертв підтверджує думку більшості провідних республіканців про те, що звинувачення може допомогти Трампу в боротьбі за номінацію на посаду президента США від Республіканської партії у 2024 році.

Трамп обдзвонює топ-республіканців через висунення йому кримінальних звинувачень

Трамп наступного тижня буде офіційно заарештований і постане перед судом, що стане історичним моментом, коли колишній президент США буде змушений постати перед суддею, який вислухає висунуті проти нього кримінальні звинувачення.

Коли Трамп здасться, його заарештують, як і будь-кого іншого, кому пред'являть звинувачення, сфотографують, знімуть відбитки пальців і все інше. Але не очікується, що на нього одягнуть наручники; він буде під захистом Секретної служби і майже напевно буде звільнений того ж дня.

Обвинувальний акт щодо Трампа, винесений великим журі Мангеттена, вже підготовлений, але офіційно буде оприлюднений лише у вівторок. За даними ЗМІ, пункти обвинувачення стосуватимуться фальсифікацій бухгалтерської звітності й мінімум одного кримінального злочину.

Історія, що фігурує у справі, почалась у 2006 році, коли порноакторка Стормі Деніелс зустрілася з Трампом на благодійному гольф-турнірі й він заплатив їй за секс у готелі біля курортного озера Тахо.

Прокурори вважають, що у жовтні 2016 року, у розпал президентської кампанії, порноактриса отримала в рамках угоди про нерозголошення принаймні $130 тисяч, які насправді були призначені на фінансування передвиборчої кампанії Трампа. Це кримінальний злочин, за який за законами штату Нью-Йорк загрожує до чотирьох років ув’язнення.

Детальніше про справу читайте у статті: Порнороман Трампа: яким може стати перше кримінальне звинувачення експрезиденту США. Також дивіться відео "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: