В Естонії призупинили викорчування лісу для військового полігону після скарг місцевих

Неділя, 2 квітня 2023, 19:28

Мешканці населених пунктів біля полігону Сил оборони Естонії Нурсіпалу оскаржили його розширення за рахунок вирубування майже 11 гектарів лісу, і в суботу роботи були тимчасово припинені.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в матеріалі видання Postimees.

У суботу представники неурядової організації Meie Nursipalu ("Наш Нурсіпалу"), які виступають проти розширення полігону, виїхали на місце викорчування лісу. Сталось це наступного дня після оскарження дозволу міністерства довкілля на такі роботи.

На місці активісти побачили, що техніка для викорчування лісу не працює, і вирішили, що роботи призупинені. Водночас вони зазначають, що самого оскарження дозволу недостатньо – потрібне рішення суду.

Парламент Литви за прискореною процедурою дав дозвіл створити новий військовий полігон

Про розширення полігону Нурсіпалу міністерство оборони Естонії оголосило ще в жовтні 2022 року. З приблизно 3000 гектарів його територія мала зрости в три-чотири рази, з них на 75% – за рахунок земель у державній власності.

Рішення розширити полігон влада пояснила необхідністю зміцнити обороноздатність Естонії на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Початок розширення полігону Нурсіпалу
Початок розширення полігону Нурсіпалу
Фото: RKIK

Тим не менш, плани викликали обурення місцевих жителів, які були б змушені покинути свої домівки, в деяких із яких мешкали із середини минулого століття. До критики долучились відверто проросійські естонські партії, а також правоконсервативний рух EKRE, який розслідування пов’язували з "фабрикою тролів" Євгенія Пригожина.

22 березня міністерство довкілля Естонії видало дозвіл на викорчовування 10,42 гектара лісу для побудови додаткових житлових будівель, універсальних холів та дорожньої мережі із зовнішніми комунікаціями

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: