Парламент Литви за прискореною процедурою дав дозвіл створити новий військовий полігон

П'ятниця, 15 квітня 2022, 10:51

Парламент Литви схвалив створення нового військового полігону у південно-східному селі Руднінкай, використавши прискорену процедуру.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Облаштуванню полігону було надано державного значення, і вже у травні солдати зможуть розпочати там тренування.

"Створення полігону Руднінкай є одним з основних пріоритетів зміцнення Збройних сил Литви. Я радий, що перед загрозою ми можемо мобілізуватися і терміново реалізувати проєкти, на які інакше пішло б як мінімум п'ять років", - сказав міністр оборони Арвідас Анушаускас.

Оскільки війна Росії в Україні також загрожує національній безпеці Литви, країна прискорює всі оборонні проєкти, зазначають у Міністерстві оборони.

Територія полігону містить частини трьох заповідників. Міноборони та Мінприроди мають стежити за ситуацією у цих заповідниках.

На території полігону також знаходяться 48 приватних земельних ділянок, які будуть вилучені у "порядку вилучення землі для суспільних потреб". Власники отримають компенсацію.

Раніше у Литві заявили, що російська погроза збільшити військову присутність у Балтійському регіоні, зокрема ядерну, у відповідь на можливе розширення НАТО не є чимось новим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: