Британія та США розкритикували лицемірність Росії на засіданні Ради Безпеки ООН

Понеділок, 24 квітня 2023, 20:15

Поки триває засідання Ради Безпеки, представники Великої Британії та США в ООН відповіли на агресивну промову Росії, яка пролунала раніше.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

Постпред Британії Барбара Вудворд заявила: "Ми побачили, що російська ідея багатосторонності означає для світу.

"За більш ніж рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну президент Путін завдав цій країні неймовірних страждань, розтоптавши при цьому Статут Організації Об'єднаних Націй" – сказала вона.

За словами Вудворд, тисячі українців були вбиті, мільйони були змушені покинути свої домівки, а мільярди людей по всьому світу зіткнулися зі стрімким зростанням цін на сировинні товари та відсутністю продовольчої безпеки.

"Російське покоління втратило своє майбутнє, і російський уряд навіть не може пояснити чому. Претензії Росії на територію України ніколи не будуть визнані. Я не бачу нічого ефективного чи багатостороннього у зовнішній політиці Росії", – додала вона.

Тим часом, представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд назвала війну Росії "незаконною, неспровокованою і непотрібною".

"Росія просто хоче перекроїти міжнародні кордони силою, порушуючи Статут ООН. Це йде врозріз з усім, за що виступає ця організація", – сказала вона.

Томас-Грінфілд також згадала про справи Пола Вілана, який був ув'язнений у Росії за звинуваченням у шпигунстві чотири роки тому, та журналіста Wall Street Journal Евана Гершковича, якого затримали під час роботи в Росії минулого місяця.

"Використання людей як пішаків – це стратегія слабкості, це не дії відповідальної країни. Поки Росія грає в політичні ігри, страждають реальні люди", – сказала вона.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Росії Сєргей Лавров у понеділок головує на засіданні Ради Безпеки ООН і вже встиг посперечатися з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: