Прем’єрка Естонії застерегла від завищених очікувань щодо контрнаступу України

Четвер, 27 квітня 2023, 11:35

Прем’єрка Естонії Кая Каллас закликала не створювати завищених очікувань щодо найближчого контрнаступу України, оскільки для перемоги Україні може знадобитися не одна контрнаступальна операція. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона сказала в інтерв’ю Rzeczpospolita.

Каллас запитали, яке у неї склалося враження про рівень оптимізму українських топ-посадовців щодо очікуваного контрнаступу.

"Великі розчарування походять від завищених очікувань. Тож мене дещо лякають завищені очікування, що ця весняна контрнаступальна операція буде однією-єдиною", – відповіла прем’єрка. 

"Ми маємо бути готові до того, що війна триватиме довше (ніж усі очікують. – Ред.). Лінія фронту дуже протяжна, одного контрнаступу може виявитися недостатньо. Ми маємо усвідомлювати, що Україні потрібно буде допомагати і після цього весняного наступу.

Максимальна ціль – щоби Росія повернулася у власні кордони, щоби вона не отримала внаслідок агресії ніяких здобутків. А скільки для цього потрібно буде контрнаступальних операцій, одна, дві чи три – це не має значення, це питання тактики", – додала Кая Каллас. 

Також Каллас висловила думку, що членство України у НАТО реалістично можливе тільки після завершення війни

Як повідомляла "Українська правда", міністр оборони Олексій Резніков вважає, що очікування від українського контрнаступу "дещо перегріті".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: