Прем’єрка Естонії: Україна стане членом НАТО, але після завершення війни

Четвер, 27 квітня 2023, 09:45

НАТО здатний стати реальною гарантією безпеки України, однак членство країни в Альянсі можливе тільки після завершення війни. 

Про це заявила глава естонського уряду Кая Каллас, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Каллас цього тижня відвідала Київ і зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським. За її словами, українського президента найбільше турбують поставки боєприпасів і зброї, але також – питання вступу до НАТО і ЄС.

В Україні пояснили урядовцю Макрона, що без безпеки і НАТО не буде відбудови

"Вони (українці. – Ред.) подали заявку, і НАТО має відповісти на цю заявку. Якщо ми говоримо про надання Україні якихось гарантій безпеки, то єдина гарантія безпеки, яка справді працює, – це членство в НАТО", – сказала Каллас у програмі Ringvaade на телеканалі ETV.

Вона підкреслила, що Естонія переконує держави-члени у необхідності надати Україні чітку перспективу членства, але – після завершення війни. 

"Зі свого боку ми намагаємося переконати союзників, чому така чітка перспектива після закінчення війни має бути надана Україні, щоб ці сигнали були ясними. І, з іншого боку, ми говоримо Україні, що вони також повинні зробити у своїй риториці або діях з переконування, щоб рухатися в цьому напрямку", – пояснила Каллас.

Нагадаємо, днями Польща, Чехія і Словаччина виступили за гарантії безпеки для України ще до членства в НАТО.

Тим часом лідери балтійських держав закликали забезпечити на саміті у Вільнюсі конкретний прогрес щодо вступу України в НАТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: