В Угорщині перед візитом Папи помилували засудженого за тероризм: він залишив в’язницю на коні

фото
П'ятниця, 28 квітня 2023, 14:04

Президентка Угорщини Каталін Новак у четвер помилувала ультраправого діяча, засудженого за тероризм, за кілька годин до прибуття Папи Римського Франциска у Будапешт.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Bloomberg.

Новак оголосила про помилування Дьордя Будагазі пізно ввечері в четвер напередодні триденного візиту Папи Римського. У Новак запланована зустріч з Франциском в президентському палаці в п'ятницю.

Дьордь Будагазі має статус народного героя серед ультраправих країни. Його засудили до 6 років позбавлення волі за участь у нападах на будинки міністрів і членів правлячої соціал-ліберальної коаліції, яка керувала країною з 2006 по 2010 рік. Він також широко відомий своїми анти-ЛГБТК та антисемітськими поглядами.

Після того, як Новак помилувала Будагазі, він залишив в’язницю верхи на коні. На поширених у мережі фото можна зауважити кінське лайно на дорозі, яке залишила тварина.

"Візит Папи Римського є особливою нагодою для глави держави скористатися своїм правом помилування", – заявила Новак, оголошуючи своє рішення у четвер.

Вона також помилувала кількох співучасників Будагазі. У грудні вона помилувала інших ультраправих діячів, засуджених за легші злочини у цій же справі.

Папа Римський Франциск у п'ятницю прибув до Угорщини з триденним візитом. 

Напередодні візиту в Угорщину Франциск зустрівся з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем у Ватикані.

Раніше Франциск заявляв, що під час візиту до Угорщини буде закликати до миру в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: