Зеленський сподівається, що Єврокомісія вирішить питання з блокадою української агропродукції

П'ятниця, 28 квітня 2023, 16:14

Президент Володимир Зеленський сподівається, що з Європейською комісією вдасться вирішити питання блокування української агропродукції кількома країнами союзу.

Про це він заявив на пресконференції в Києві з президентами Словаччини та Чехії, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Я сподіваюся, що з Єврокомісією буде знайдене рішення, яке дозволить усунути всі штучні обмеження для руху української продукції. Росія блокує наші експортні шляхи на морі, тому не може бути, щоб наші партнери блокували на суші", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що принципово важливою є подальша підтримка з боку Словаччини та Чехії шляхів солідарності в країнах ЄС.

"І це важливо не лише з точки зору України, але і з точки зору європейської безпеки. Росія робить все, щоб зруйнувати транзитні торговельні шляхи в Європі. Ми маємо спільно захищати фундаментальні європейські свободи і договори", – додав президент.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія і Польща досягли домовленості щодо заборони імпорту з України п’яти сільськогосподарських продуктів.

Угода містить зобов'язання Польщі та інших країн відмовитися від одностороннього блокування імпорту продовольства з України.

Заборони будуть замінені безпрецедентною забороною ЄС на імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку, соняшнику та соняшникової олії. Транзит буде дозволений. Поки невідомий термін дії заборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: