Обвал будинку у Марселі: під завалами перебувають від 4 до 10 людей

Неділя, 9 квітня 2023, 15:59

Глава МВС Франції Жеральд Дарманен заявив, що під завалами чотириповерхівки, яка в ніч на неділю обвалилася в центрі Марселя, перебувають до десятка людей.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BFMTV.

"Ми вважаємо, що під завалами знаходяться від чотирьох до десяти осіб", - сказав міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен, який відвідав місце події.

Він повідомив, що "близько тридцяти будівель потребують евакуації"

"Близько тридцяти будинків будуть евакуйовані", - заявив міністр, зазначивши, що "поки що ми не можемо знати, що спричинило цей вибух".

Будинки 15 і 19 по вулиці Тіволі були евакуйовані після обвалу 17-го номера, але інші будуть евакуйовані в якості запобіжного заходу пізніше сьогодні.

Незважаючи на те, що пожежа все ще триває під завалами будинку, кінологічна бригада вже розгорнута.

Однак собаки почнуть з огляду прилеглих будинків під номерами 15 і 19.

На допомогу рятувальникам у пошуках можливих жертв також задіяні робот і дрон.

Як повідомлялося, чотириповерховий житловий будинок обвалився в ніч з суботи на неділю в центрі Марселя, поранивши щонайменше п'ятьох людей.

Розпочато розслідування для з'ясування причин катастрофи. У листопаді 2018 року обвалення двох будинків на вулиці Обань в іншому районі в центрі Марселя, Ноай, призвело до загибелі восьми людей і викликало хвилю обурення проти поганих житлових умов у цьому місті, де, за даними неурядових організацій, 40 000 людей живуть у нетрях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: