Першотравневі демонстрації в Парижі вилились у сутички з поліцією

фото, відео
Понеділок, 1 травня 2023, 18:48

У кількох містах Франції під час демонстрацій із нагоди Дня праці в понеділок стались сутички між правоохоронцями й протестувальниками проти суперечливої пенсійної реформи президента Емманюеля Макрона.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

У Парижі у поліцейських і жандармерію кидали предмети анархісти, вдягнені в чорне. Вони підпалили громадські велосипеди й розтрощили кілька автобусних зупинок.

 
Фото: Reuters

Також у столиці Франції активісти Extinction Rebellion закидали фарбою скляний фасад Фонду Луї Віттона і бруківку біля готелю Ritz.

Заворушення також спалахнули в Ліоні, де підпалили кілька автомобілів і розгромили кілька офісних приміщень. У Нанті на заході Франції пожежа спалахнула перед будівлею місцевої адміністрації.

За підрахунками Le Figaro, станом на 17:00 за Парижем (18:00 за Києвом) по всій Франції на акції вийшли 614 тисяч людей.

Учасники демонстрацій, організованих профспілками, виступають проти ініційованої владою пенсійної реформи, яка передбачає поступове підвищення пенсійного віку із 62 до 64 років.

Нагадаємо, на тлі невдоволення пенсійною реформою підтримка президента Франції Еммануеля Макрона просіла до мінімуму за 5 років; за деякими опитуваннями, дві третини французів вважають помилкою його переобрання.  

Читайте детальніше на цю тему у статті: Франція у вогні: як Макрон пішов на вкрай непопулярну реформу і куди це заведе країну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: