Міноборони Британії розповіло, що показав парад Путіна 9 травня

Середа, 10 травня 2023, 09:02

Розвідувальний огляд щодо війни в Україні у середу в Міноборони Британії присвятили Параду перемоги, який пройшов 9 травня у Москві.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Британські аналітики відзначили, що склад учасників щорічного параду 9 травня на Красній площі в Росії підкреслив проблеми з матеріально-технічним забезпеченням і стратегічними комунікаціями, які постають перед військовими РФ через 15 місяців після початку війни в Україні.

За повідомленнями, у параді взяли участь понад 8 тисяч військовослужбовців, але більшість з них були допоміжними, воєнізованими силами та курсантами військових навчальних закладів.

Єдиним персоналом з формувань регулярних російських військ були контингенти залізничних військ і військової поліції.

Єдиним танком на параді був старий Т-34 з парадного розрахунку. Незважаючи на великі втрати в Україні, Росія могла б виставити більше бронетехніки. Проте російська влада, ймовірно, утрималася від цього, оскільки хотіла уникнути внутрішньої критики щодо пріоритету парадів над бойовими діями, зазначили у британському Міноборони.

Нагадаємо, під час параду у Москві Путін заявив, що Захід нібито "підбурює людей і розколює суспільства, провокує криваві конфлікти і перевороти, сіє ненависть, русофобію".

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак прокоментував заяви Путіна, зауваживши, що президент РФ є єдиною людиною, яка несе відповідальність за незаконне і неспровоковане вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: